Ini Dai Syed Tampil Menjelaskan Selepas Netizen Kurang Senang Dai Syed Kongsi Menari Bersama Isteri

Pasangan selebriti Da’i Syed dan Hana Ismail tampil menjelaskan isu video menari bersama berikutan ada netizen kurang senang dengan perkongsian mereka itu.

Memetik Xtra, Syed berkata perkongsian mereka itu tidak berlebih-lebihan dan dia hanya mahu mencipta kenangan bersama isteri.

@daisyed_

Tahun ni balik raya kampung saya !! Nasib muka macam anggur , tak jadi nak bukul .

♬ original sound – Dai Syed – Dai Syed

“Kita tidak ingat tentang hari sebab itu kita ingat tentang kenangan. Jadi saya banyak mencipta kenangan dengan isteri saya.

“Kita mengetahui yang kenangan itu yang kami paparkan di media sosial di Instagram dan TikTok, saya yakin benda tu takdalah terlebih atau berlebih-lebihan,” katanya.

Sementara itu, Syed berkata dia juga tidak pernah menggelarkan mereka sebagai pasangan ikon Islamik seperti diperkatakan netizen.

Bagaimanapun, Syed dan Hana berkata mereka menerima segala teguran diberikan netizen secara terbuka.

“Ada yang komen mengatakan Hana ni seorang ustazah itu dan ini, mungkin mereka belum mengenali dia. Hana ni sebenarnya nak jadi cikgu, bukan belajar di Mesir pun. Dia pun dalam proses penghijrahannya, jadi kami tidak meletakkan kami seorang yang ikon Islamik.

“Bagi kami sendiri, itu tanggapan mereka. Kami memilih untuk berkongsi sebab kalau tak kongsi apa-apa momen nanti akan jadi fitnah juga. Orang akan fikir kami ada masalah rumah tangga.

“Jadi segala tanggapan mereka terhadap kami itu terserah kepada mereka. Kami pun tak boleh nak minta semua orang sukakan kita. Masing-masing ada pilihan. Apa yang boleh dikatakan, berbaik sangkalah dengan orang.

“Kami pun manusia biasa kemungkinan ada salah dan silap, kami terima teguran-teguran untuk perbaiki diri kami sendiri. Tapi kalau teguran itu sampai menghina, mencerca kami terkilan jugalah,” jelasnya.

Sebelum ini, satu akaun TikTok menegur tindakan seorang pendakwah bebas memuat naik video menari bersama isteri tanpa rasa segan silu.

sumber : rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *