Ini Reaksi Dari Hidayah Lepas Ali Puteh Sebut Pasal Rumah Arwah Abam Dalam Faraid Masa Temubual

Kuala Lumpur – K.etegangan antara pelawak Ali Puteh dengan Balu Allahyarham Abam Bocey, Siti Norhidayah Mohd Ali nampak gayanya masih tidak menemui jalan penamat.

Memetik laporan Melodi, Ali terbuka hati untuk berdamai dengan Hidayah dan seluruh keluarga.

Kata pelawak berumur 34 tahun, urusan keluarga seharusnya diselesaikan sesama sendiri tanpa melibatkan orang luar iaitu netizen.

Urusan keluarga kita selesai dalam keluarga. Tak ada orang yang tak nak menyelesaikan m.asalah. Kalau kata penyelesaian untuk berbaik, saya dan keluarga tak ada m.asalah. Sampai bila nak berg.aduh?.

Benda ini tak akan ada jalan penyelesaian apabila kita asyik panjangkan. Untuk berbaik itu Allah tentukan tapi kita kena usaha.

Masa kahwin, keluarga datang secara baik. Tapi bila dah jadi macam ini, kenapa keluarga tak boleh berjumpa untuk selesaikan? Kenapa jadikan masyarakat sebagai juri untuk selesaikan?.

Menurutnya, susulan video dibuat malah turut meminta untuk ditularkan dia dik.ecam t.eruk oleh netizen. Malah, Ali berkata tiada siapa mel.arang Hidayah mahupun keluarga untuk datang.

Pihak sana datang ke rumah, d.akwa tak ada orang buka pintu, tak bagi masuk. Apa motif untuk kau berbuat begitu? Kau sebarkan video tu, siap minta tularkan video itu.

“Niat mereka datang ke rumah itu, wallahualam. Ada komen netizen kata dia datang untuk tengok rumah dia. Nak datang, datanglah tapi janganlah buat video kata kita tak buka pintu, tak bagi masuk. Kita tak pernah l.arang pun siapa-siapa yang nak datang ke situ,” katanya.

Kalau kata niat dia macam mana soalan itu tadi, datanglah. Kenapa nak h.alang? Nak kata itu rumah kita pun bukan, rumah engkau pun bukan, benda itu kan masih dalam urusan faraid. Siapa yang nak datang tu, datanglah.

“Tapi persoalannya, video awak itu menimbul persepsi pada orang lain yang mengatakan kita ini j.ahat,” katanya.

Ini Reaksi Dari Hidayah

Selain itu, Ali akur apabila k.onflik ini telah menjejaskan kariernya sebagai anak seni.

Bakat yang penting dalam industri ini. Tapi bila dah jadi macam ini, dah tak pandang bakat. Orang pandang pada panggilan netizen.

Kalau netizen tak nak, mereka pun sama. Kalau itu dah rezeki tertulis, saya okey. Kalau dipanggil untuk bekerja semula pun saya okey.

Dalam pada itu, pemilik nama Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan menegaskan tuntutan ganti rugi sebanyak RM 60,000 akan tetap dilunaskan.

Awak jangan risau, jawapannya senang saya akan bayar bergantung kepada kemampuan kita untuk bayar secara lum.psum atau secara ansuran. Maknanya tuntutan itu akan dibayar juga.

Terdahulu, Ali dan tiga lagi ahli keluarganya diperintahkan oleh Mahkamah Seksyen untuk membayar RM 60000 gara-gara mengeluarkan kata-kata menga.ibkan kepada Hidayah menerusi hantaran di Instagram dua tahun lalu.

Kredit : RK/FB

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *