Dipanggil Makcik Sebab Labuhkan Tudung. Sekali Ini Respon Padu Mia Ahmad

Dipanggil Makcik Sebab Labuhkan Tudung. Sekali Ini Respon Padu Mia Ahmad

Pelak0n yang pernah membintangi drama Hati Perempuan, Mia Ahmad dilihat sudah j4rang muncuI di kaca televisyen sejak berumah tangga dengan pemain bola sep4k pasukan Johor Darul Takzim 2 (JDTII), Izham Tarmizi.

Walau bagaimanapun, dia tetap aktif di media sosi4l dengan berk0ngsi perkembangan hariannya bersama keIuarga bagi mengubati kerinduan peminat terh4dapnya.

PenampiIan Mia Ahmad kini juga kerap mendapat puj1an kerana dia dilihat tampil memakai pakaian labuh serta menutup aur4t.

Buat benda baik pun kena kec4m

Namun, menerusi perk0ngsian terbaru pelak0n tersebut di Instagram, dia memaklumkan yang ada sesetengah net1zen mengatakan penampiIannya yang bertudung Iabuh seperti makcik-makcik.

Bukan nak nampak baik

Namun begitu, menerusi ruangan kapsyen, Mia atau nama sebenarnya Samihah binti Ahmad Baderi memakIumkan apa yang dipakai adaIah kerana Allah S.W.T.

Walaupun ada muIut jah4t mengatakan apa yang diI4kukan tidak akan kekaI lama, namun apa yang diI4kukan adalah untuk menjadi lebih baik bukannya mahu terIihat baik.

“Sorry, I dress f0r Allah…”

Ada yang cakap I takkan istiq0mah.. ada yang cakap husband I takkan supp0rt. I kuatkan hati cuz I kn0w I did the right thing. For the sake of Allah. I tahu I tak baik, I ubah cara pemakaian untuk jadi lebih baik bukan untuk nampak baik,” tulisnya.

Biar macam makcik asal aur4t terjaga

Perk0ngsian yang dibuat oleh Mia Ahmad itu telah mendapat resp0n yang pelbagai daripada wargnet. Rata-rata mereka meminta pelak0n itu mengab4ikan sahaja muIut-muIut jah4t tersebut kerana apa yang dil4kukan kini sangat baik.

Mereka juga mend0akan agar dia terus istiq0mah dan terus mel4kukan perubahan yang baik untuk diri sendiri serta 0rang disekelilingnya.

sumber: omm

video

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *